logo_dasocado_gym500x500

Info Util

Regulamentul oficial al concursului “Campionatul de impins la piept ” prima editie

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI

Organizatorul Concursului “CAMPIONATUL DE IMPINS LA PIEPT” este SC BODY SHINE CLUB SRL (denumit in continuare „Concursul”) cu sediul social în Municipiul Targoviste, Str. Crangului nr. 4B.(denumit in continuare „Organizatorul”).

Concursul se va derula conform prevederilor prezentului Regulament, denumit in continuare („Regulament”) care este obligatoriu pentru toti participantii. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica si/sau schimba regulamentul, cu obligatia de a anunta publicul in mod oficial, in aceeasi maniera in care a fost facuta si informarea initiala.

SECTIUNEA 2. LOCUL SI DURATA DESFASURARII CONCURSULUI

“Campionatul de impins la piept” este un concurs-eveniment de forta si putere, destinat publicului larg indifferent de varsta si sex. Concursul-eveniment se va desfasura la DASO CADO GYM PAVCOM din Targoviste, str. Garii nr.6, in data de 04 noiembrie 2017 ora 13:00.

SECTIUNEA 3. DREPTURI SI CONDITIILE DE PARTICIPARE

Concursul este accesibil tuturor sportivilor care respecta conditiile prezentului regulament si care urmeaza indicatiile prezente in acest Regulament pentru a-si valida participarea. Participarea la acest concurs are valoare de acceptare integrala, liber consimtita şi in afara oricarei constrangeri a prevederilor prezentului regulament. Dreptul de participare apartine în exclusivitate participantului care indeplineste conditiile impuse de Regulament. La acest concurs, nu se percep nici un fel de taxe de participare.

Fiecare participant trebuie sa prezinte la inscriere cartea de identitate. Cei care nu au implinit varsta de 18 ani sunt acceptati in competitie doar cu acordul scris al parintilor. La inscrierea in concurs, sportivii vor da o declaratie pe propria raspundere ca sunt apti pentru efort fizic. Fiecare participant este responsabil pentru eventualele accidentari intervenite in urma competitiei daca acestea tin de manevrarea incorecta a greutatilor

SECTIUNEA 4. MECANISMUL CONCURSULUI

Concurentii se pot inscrie la una din cele 4 categorii de greutate. 1. Categorii de greutate : a. < 70 kg (sub 70 kg) b.70 – 80 kg (intre 70,01 si 80 kg) c. 80 – 90 kg (intre 80,01 si 90 kg) c. +90 kg (peste 90,01 kg) e. BENCH PRESS POWER (open) (1 repetare maximala, 3 incercari )

Greutatea fiecarui concurent va fi stabilita in ziua concursului. Fiecare sportiv va executa impins culcat cu propria greutate rotunjita superior la multiplu de 2,5 kg (55; 57,5 ;60; 62,5; 65… s.a.m.d.)

  1. Echipamentul : Fiind o competitie sportiva, echipamentul sportiv este obligatoriu: pantaloni scurti sau de trening, tricou cu maneca scurta, cotul fiind descoperit, incaltaminte sportiva. Nu sunt permise chingi, bandaje elastice, cotiere sau camasi speciale. Manusile si centura sunt permise in timpul executiei. Orice intrebare in legatura cu echipamentul sau imbracamintea trebuie adresata inainte de concurs. Daca sportivul foloseste echipament necorespunzator, va fi descalificat din concurs .
  2. Executia : a. Fiecare sportiv are dreptul la o singura incercare. Cel ce executa mai multe repetari este declarat castigator pe categoria sa. b. Sportivul trebuie sa se asigure ca pe bara este greutatea la care a fost inscris. c. Pozitia corecta pe banca este din culcat, cu umerii si fundul in contact cu suprafata bancii. d. Distanta dintre mâini nu va depasi 81 cm, masurata între degetele aratatoare (ambele degete aratatoare trebuie sa fie în interiorul marcajului de 81 cm si întregul deget aratator trebuie sa fie în contact cu marcajul de 81 cm daca se utilizeaza priza maxima). Pentru o mai buna siguranta, talpile trebuie sa ramana in contact cu solul in timpul executiei, miscarea acestora in plan orizontal, nu va mai fi depunctata. De asemenea, nu se depuncteaza miscarea sau ridicarea capului.

3.1. Mod de executie :

Se ia bara de pe suporti, si se asteapta cu bratele drepte semnalul de la arbitrul principal. La comanda, se coboara bara pe piept si dupa atingerea acestuia, se ridica pana se ajunge in pozitia de start, cu bratele drepte.

Se recomanda o execitie cat mai cursiva .

Nu este valida acea repetare cand lovirea halterei de piept prezinta ajutor in executie. (Bara trebuie doar sa atinga pieptul, fara ajutor prin inertia loviturii de piept a barii)

In caz de coborare brusca a halterei si lovirea acesteia de piept, sportivul este obligat sa faca un stop la piept barii si sa continue executia , reperatea fiind valida in acest caz.

Nu este valida acea repetare cand in pozitie finala coatele nu sunt indreptate complect

  1. Cauze pentru descalificarea unui împins culcat : a. nerespectarea semnalului de start al arbitrului. b. nerespectarea pozitiei pe banca de impins. c. schimbarea prizei in timpul executiei. d. orice miscare spre în jos a barei în cursul ridicarii ei. e. contactul încarcatorilor cu bara sau sportivul, între semnalele arbitrului-sef pentru a face ridicarea mai usoara. f. contactul deliberat între bara si suporti.

Comportamentul neadecvat al sportivilor sau a antrenorilor poate duce la eliminarea din concurs a sportivului in cauza. Decizia va fi luata de comisia de arbitri.

PARTENERI